2013. febr.
12
  Egyre több szlovák cég költözik adóparadicsomba
Kategória: európai gazdaság - Közzétette: nordi
Közel egyötödével nőtt az adóparadicsomokba költöző szlovák cégek száma 2012-ben, a legkedveltebb adóparadicsomnak Hollandia és Ciprus számít.

Bisnode Slovensko vállalati információs társaság statisztikái szerint 2012-ben 17,8 százalékkal nőtt a cégközpontjukat külföldön bejegyeztető szlovák cégek száma, a növekedés üteme 109 százalékkal haladta meg az előző évit.

Az aktuális adatok szerint tavaly 551-gyel összesen 3644-re emelkedett azoknak a szlovák vállalatoknak a száma, amelyeket valamely adóparadicsomnak tartott országban jegyeztetett be tulajdonosuk. Az ilyen vállalatok aránya a 2012 végén az összes Szlovákiában működő, közel 200 ezer cég 1,78 százalékát tette ki. Az elmúlt öt évben a legtöbb vállalat 2012-ben tette át székhelyét más országba.

A szlovákiai vállalkozók körében az adóparadicsomnak tartott országok közül Hollandia és Ciprus számít a legkedveltebbnek, az előbbiben több mint 1100, az utóbbiban pedig csaknem 800 szlovák cég székel. Tavaly éves szinten a legnagyobb mértékben a Seychelle-szigeteken (176 százalékkal), illetve a Holland Antillákon (100 százalékkal) és a Bahamákon (75 százalékkal) emelkedett a bejegyzett szlovák cégek száma.

forrás:/origo/

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz